28.5.12

Громадська ініціатива по благоустрою пл. Липневої в м. Львові

В процесі розробки загальної концепції.
Обговорення на форумі Скайскрейперсіті

Оновлений варіант:

Тут може бути або дитячий майданчик, або літнє кафе.
Існуючий стан:



Ескізна пропозиція:


Вид з вул. Героїв УПА:

Дитячий майданчик:



Перші ескізи:

10 коментарів:

  1. хороша ідея впорядкувати дану територію. Але трошки забагато газону,за яким потрібно буде доглядати. І якщо врахувати те,що навколо дуже мало дитячих майданчиків,то доцільніше,на мою думку, поставити там якісь качельки для дітей. А також посадити трошки більше декоративних кущів з боку вул.Федьковича,щоб відгородитися від базару.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за пропозиції! Про дитячий майданчик вже думаємо.
    За будь-якою кількістю газону треба доглядати, тому тут питання в тому чи це взагалі буде робитись. І його величина на це вже не настільки сильно впливає. Газон трохи зменшиться, але не хотілось би взагалі від нього відмовлятись.

    ВідповістиВидалити
  3. На мою думку не найкраще місце, щоб посидіти на лавочці і добре провести час. Там серйозна транзитна зона для транспорту і пішоходів. Краще розширити проїзну частину + багато місць для парковки, там завжди важко найти місце зараз, а в пропозиції є ще їх зменшити. Зі сторони вокзалу також немає де нормально поставити машину, якщо тобі потрібно піти на ринок.
    На мою думку було би доцільно з західної сторони площі пустити рух в сторону Героїв УПА, а із східної в сторону Федьковича, по боках місця для парковки під 45(градусів), по середині пішохідна алея, озелененням закриває можливість перейти дорогоу в будь-якому місці, лавочки вздовж і пішоходні переходи по краях.
    Пізніше поробую зробити свою пропозицію графічно, як буде час:)

    ВідповістиВидалити
  4. ну тобто в точності майже як на проспекті Шевченка? :) можливий і такий варіант, хоча він має більше формат вулиці, а не площі. Просто в такому форматі багато площі піде на окремі тротуари (тобто один посередині + ще два по обидві сторони вздовж будинків)

    Зараз там не найкраще місце, щоб посидіти, бо нема відповідно організованого простору. Моя пропозиція - це спроба такий простір створити. Місце для відпочинку біля торгових осередків дуже доречне - по цьому принципу будуються великі тогрові центри, де завжди можна не тільки закупитись, а і просто провести час.
    Ясно, що біля такого страшного і хаотичного базару, який там зараз є, і коли все заставлене машинами, важко уявити ще якісь відпочинкові процеси. Але якщо взяти за приклад європу, і організувати торгівлю подібним чином, то ми отримаємо гармонійний простір, схожий до торгових центрів, але на свіжому повітрі.

    В моїй пропозиції кількість паркомісць буде десь близько 25.

    ВідповістиВидалити
  5. Звісно зелений сквер, це прикраса вулиці! Але скільки тут функцій пропало, по перше половина машин які там сьогодні паркуются будуть паркувати або на газоні, або знов будуть загороджувати вулицю :(
    Мене дуже тішить, що ти врахував автобусну зупинку, тут вона найбільш потрібна, за одно не блокує проїзд по вулиці Героїв! :)
    Мені неподобавчя балаган, коли там був базар, зараз машини які там запарковані, нічим не ліпші, але чому відразу ліквідувати..тут сктільки території, що цей сквер запросто вмістив би ще й торгове значення..Ділянка могда би на себе заробляти!

    ВідповістиВидалити
  6. Оновив ескізи, додав туди трохи торгової функції :)

    ВідповістиВидалити
  7. ціную і поважаю, пане Миколо Ваше, бачення по даній території. Хороші ідеї по поєднанню зелені, газонів, дитячих майданчиків,які одночасно будуть і майданчиками для дорослих. Добре, шо є зупинка гром. транспорту, тоді можна буде остаточно забрати зупинку навпроти бані на героїв Упа, яка реально гальмує рух. Багато всілякої зелені (навіть в великих горшках) тільки підсилять функцію відпочинку на даній території. Єдине я б викинув звідси ті машини просто на рівень нижче- під землю. Розумію шо дорого, розумію шо комунікації існуючі... але як робити то вже капітально. Там де відпочинок і діти- там не можуть бути машини. Тим паче для прибазарної території і такого району навколо, що є 24 авто? та одні продавці з Грибович і Дублян в 6-30 ранку заставлять і ті 24 місця і поруч теж. Тільки дозвольте їм це розміткою під 24 авто. А якщо ви запхаєте авто під землю- вийде значно більше авто, адже можна було б використовувати площу під всією площею - від будинків зліва - до будинків справа. Крім того можна було б десь відкрити рівень перекриття в автостоянку, і таким чином площа стала б багаторівневою. З ятками торговими теж непогано задумано, але шо будете робити з бабусями з тих же грибович, які поруч з будкою на асфальті будуть продавати сир, молоко, окріп...? і я не знаю. Муніципалів там тримати і давати їм можливість заробити трохи на хабарях. Одним словом, файно, що та тема рухається, бо така кам'яно-асфальтна площа надалі там бути не може, але підхід треба більш з радикальними вирішеннями.

    ВідповістиВидалити
  8. Все дуже красиво і гармонійно, але є одне велике "але" - там і раніше не вистачало торгового місця для селян, а тепер як ви ту площу впорядкуєте його стане ще менше, де селянам торгувати, на пероні вокзалу??? На цій площі хіба спекулянти будуть торгувати, бо думаю там за оренду місця будуть "дерти" значну суму а простому селянину який привіз декілька продуктів це буде не по кишені...
    П.С. Я знаю, що вже давно той стихійний базар розігнаний на тій площі Липневій, і зараз там звичайна стоянка, але всерівно з тими базарами треба щось робити, скільки вже таких базарів розігнано, селян реально "ганяють" як псів з місця на місце , де вони повинні торгувати, так не має ж нормального базару де б вони всі вмістилися... Є Шувар, але це оптовий продуктовий базар + він на околиці. Чому б вам не створити проект великого продовольчого базару у центрі міста, або недалеко від нього, в ідеалі це було б створити біля вокзалу, бо якраз всі селяни переважно поїздами продукти везуть, і всі були б задоволені - селяни, бо мали б нормальне місце де могли б торгувати, місцеві мешканці які б могли купувати натуральні продукти за невисоку ціну оскільки купували б їх напряму від виробника)

    ВідповістиВидалити
  9. Сейчас постоянный поток транзитного транспорта с Федьковича на УПА.
    Куда он перераспределится в предложенной схеме? Если он пойдет по улице вдоль парковки -- площадь будет не очень привлекательной для людей.
    Можно сделать подземный неглубокий туннель для транзитного транспорта, прокладывать его открытым способом будет сравнительно недорого, в дальнейшем расширить в подземную парковку.

    ВідповістиВидалити